Portfolio - Landskap

Nedenfor finner du fotografier fra steder hvor jeg har vært på reise og fra nærmiljøet rundt Arendal og Tvedestrand. Flere av forografiene egner seg godt på veggen, gjerne i et stort format. I mars 2018 inngikk jeg et samarbeid med Veggbilder.no, som nå leverer mange av mine fotografier som høykvalitets utskrifter i en rekke størrelser og til en hyggelig pris. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å andre type utskrifter eller har tanker om et spennende foto-oppdrag.

Soloppgang over Jylland

En flott soloppgang over Limfjorden, Danmark.

Vinterstemning

Vinter på Jotunheimen. Bildet er tatt i dagslys med en spesiell teknikk for å få noen spennende blåtoner i skyggepartiene. Bildet ble antatt i NM Høsten 2018.

A place among the elements!

Spennende lys over Vingnes-brua denne morgenen, der en mann tar snarveien fra Vingnes over til Lillehammer. Bildet har blitt belønnet med flere internasjonale medaljer, deriblant sølv i "Nordic Digital Circuit 2018".

Møkkalasset Fyr

Med lang lukkertid, opp til flere minutter, blir vannet som en glatt flate samtidig som noen flotte fargekombinasjoner blir fremtredende.

Frozen

"Frozen" er tatt i området rundt Fosstveit, Tvedestrand. Fotografiet ble valgt til å representere NSFF (Norsk Selskap for Fotografi og Film) sitt landslag i den 19. FIAP Nature biennial, Oman.

Høst

Dette fotografiet fra Gjerstadvatnet ble antatt i Norgesmesterkapet i Fotografi våren 2018, klasse "Natur".

På tide å stå opp

Sola tar tidlig tak denne morgenen tidlig i påsken. Det går mot vår!

På biltur

Når man kjører gjennom opp mot Åmli, på de smale veiene, dukker plutselig dette vakre landskapet opp.

Storelva

Elvestrekket mellom vannene Ubergsvann og Songevann kalles Storelva. Songevann er første vann i vassdraget, regnet fra fjorden og oppover, og begynner bare et lite stykke opp fra fjorden. Fra Ubergsvann renner renner Storelva sørover ned til Nes Verk. Derfra renner den østerover til utløpet i Sandnesfjorden mellom Risør og Tvedestrand.

Kilsund

Kald og stille morgen i Kilsund. Desember 2017. Bildet ble antatt NM Vår 2018.

Survivors

Rennende vann fasinerer. Ved bruk av lang lukkertid kan man oppnå noen fine effekter og kontrast mot elementer som står stille

Water and rocks

Høsten har kommet. Det er regn i luften

Archimedean Spiral

Denne vakre og velduftende blomsten springer snart ut. Frem til det, viser den frem sin spennende geometri.

One step too far

I det sola stikker gjennom havtåka oppstår et fantastisk lys ved Rubjerg Knude fyr utenfor Løkken, Danmark.

Between music and the moon

Tidlig på morgenen, når gjestene går hjem fra fest, da er det ofte fint å stå klar med kamera å ta bilder med lang lukkertid.

Footprints

På stranden utenfor Løkken en tåkefylt morgen. Det er spor i sanden. Jeg er ikke alene.

Svenner Fyr

Gylne, solvarme svaberg - fiskestang i handa, måkeskrik og en blå horisont midt imot. Slik oppleves ofte en vakker sommerdag på Svenner Fyr. Eller som denne kjølige morgenen i mai der himmelen møter havet i en dans av blåfarger.

Dødens tjern

Det er bitrende kaldt. Men samtidig glimrer sneen med sitt fravær, og bakken er brun-, grønn- og gulfarget. Altså høst? La oss nå få hvitdekket landskapet slik at denne forvirringen kan ende.

Morgen tåke

Gjennom disen sees en stor, mørk og mystisk granskog. Bildet er tatt rett ved Braskereidfoss.

Harmoni

Tidlig på våren kan det være et fantastisk lys over Jylland, nord i Danmark. Bildet er tatt på stranden utenfor Løkken. Med lang lukkertid forsterkes de duse pastellfargene slik at bildet nesten fremstår som et maleri. Bilde ble antatt i NM vår 2014.

Soloppgang over Tromøy

Fargerik soloppgang over raet på Tromøy utenfor Arendal.

Returning home

Den vage horisonten og det skarpe lyset gir fotografiet en følelse av en drøm man forsøker å huske, men ikke får helt tak på. Bildet ble antatt NM Høst 2018.

Steinen på Bjelland

Denne steinen er et landemerke som befinner seg utenfor rullesteinsstranda på Bjelland, Tromøy. Her har den ligget i ro i tusener av år. Mot øst ligger Danmark.

Beyond repair

Ved Mjåvatn utenfor Arendal ligger denne forfalne båten. Den vil aldri bli tatt i bruk igjen! Bildet ble antatt i NM Høsten 2018.

Stille

Den myke belysningen denne overskyede morgenen lar noen av detaljene bli mindre fremtredende, fargene dempes og får en egen stemningsbærende verdi.

Heat of Light

Etter et forykende uvær var det godt å se sola skinne gjennom de tette skyene. I det fjerne ligger Danmark. Bildet ble antatt NM Høst 2017.

Cotton and Rocks

Med lang lukkertid oppnås nydelig fargespill i det sloa står opp. Som her på Hove tidlig en mars morgen.

Morgentåke

Alt ser så mystisk og anderledes ut når morgentåken dekker til landskapet.