Portfolio - Kreativt

Innen kreativt tema har jeg valgt å legge til fotografier som er sterkt manipulert. For å lage disse bildene kombinerer jeg forskjellige teknikker, noe som omfavner alt fra opptaksteknikk, 3D modellering til utstrakt bruk av Photoshop. Flere av disse bildene er premierte arbeider. Det er ikke lov til å kopiere bilder eller tekst fra hjemmesiden, da alt mitt arbeid er underlagt "Åndsverkloven- lov om opphavsrett til ånsdsverk". Ønsker du å bli fotografert, så ta kontakt!

Denne type bilder er relativt enkelt å få til når en først har knekt koden for hvordan en skal montere de oppdelte delene. Sitronen er her delt opp og hver bit er tredd inn på en tynn strikkepinne. Alt legges så på en hvit bakgrunn, i dette tilfellet et A3-ark. Belysningen er 2 lysskilder som er plassert med tanke på at sluttproduktet tilsynelatende skal stå oppreist. Bildet tas så inn i Photoshop hvor strikkepinne og bakgrunnen maskeres vekk for så å bli erstattet med en passende bakgrunn. Bildet av sitronen snus så på høykant og det males inn litt skygge for å få inntrykk av at den står å svever.

"Eppelsin"

Her er 2 bilder, av henholdsvis en appeksin og eple, satt sammen til ett ved hjelp av enkle metoder i Photoshop.

Oops!

Dette bildet består av 4 separate fotografier, i tillegg til en 3D datamodell. Utgangspunktet for dette bildet var et selvportrett, der jeg holder en bolle med vann som helles ut. Portrettet er belyst med 2 blits. For å lage vannet kraftigere, som i en foss, så har jeg manipulert inn et bilde av en foss. Bakgrunnen er et bilde jeg tok i Danmark tidligere på året og landskapet som er tegnet inn i bollen er fra Tromøy. Selve båten er en 3D datamodell der kameravinkel er tilpasset vinkel og størrelse på selvportrettet. Alle bildene er så satt sammen i Photoshop, tilsammen er det ca 50 lag. Etterbehandling av farger og utsnitt er gjort i Capture One. Bildet fikk hederlig omtale i NM i foto vår 2018.

White Socks

Dette er bildet er satt sammen av 3 bilder; bein, vegg og ball. Fargene er kraftig manipulert og "sokkene" er tegnet på ved hjelp av Photoshop. Bildet ble antatt i NM vår 2018 i klassen Kreativt.

The Composer

Dette fotografiet begynte som et makrobilde av en penn på et ark der jeg hadde tegnet inn notene. Notene som flyr ut av arket er en kombinasjon av 3D og 2D Photoshop. Etterbehandling av farger og utsnitt er gjort i Capture One.

Løvetann

Dette bilde av datteren min som blåser på en løvetann begynte som et portrett tatt på en grønn papir-bakgrunn (greenscreen). Veggen bak er så endret i Photoshop der løvetannen er tatt inn. Bildet ble antatt i klassen Kreativ i NM høst 2018.

City in the Sky!

Her har jeg tatt utgangspunkt i et portrett av Rebecca som går over jernbaneskinnene. Toget er laget som en 3D modell, som er satt inn i landskapet ved hjelp av Photoshop. All etterbehandling av farger og utsnitt er gjort i Capture One.