Her finner du en lett blanding fotografier med variert tema, der du kan filtrere tema ved å trykke på knappene nedenfor. Fotografier her oppdateres jevnlig. Enkelte av fotografiene fungerer godt på veggen i stort format og er for salg gjennom portalen Veggbilder.no som kan tilby høykvalitets utskrifter i en rekke størrelser og til en hyggelig pris.

Silent killer

Ugler har visstnok en spesielt utformet vingfjær med en ujevn ytterkant og hårlignende mikrostruktur, som minsker susingen når luften passerer over vingen. Å oppleve en ugle fly forbi så nært som dette, mindre enn 3 meter er det nærmeste en kommer å oppleve et spøkelse. Bildet har blitt premiert i flere internasjonale konkurranser.

Surreptitous

Dette arbeidet gikk helt til topps i den internasjonale FIAP-konkurransen Vizuals Souls! Kristina er modell.

Tvedestandsfjorden

Ved hovedinnseilinga til Tvedestrand, langs Oksefjorden og med Tvedestrandsfjorden helt innerst, ser du både Dyngeholmen og Bukkholmen.

Solveig

Solveig er ofte med som modell. Her i fra en studioshoot der kombinasjonen av et flott blikk og godt lys gir et herlig portrett.

Kristina

Herlige Kristina kledd opp med en stil fra et annet århundre.

An angel

Motlysbilde, der det glitrende gode Leica S Summarit 35mm objektivet er brukt.

Illuminated

Wester Capercaille

Langt inne i skogen møtte jeg på denne flotte tiuren. Fotografiet ble belønnet med sølvmedalje i konkurransen International Digital Vision arrangert i Finland våren 2019.

Rhythm

Dette fotografiet er et av 6 med i prosjektet "Menneske. Flate". Prosjektet finner du i sin helhet under menypunktet artikler. Fotografiet har blitt antatt en rekke ganger i både nasjonale og internasjonale konkurranser

Møkkalasset

Ytre Møkkalasset fyr også kalt Tvedestrand fyr, er et fyr på et skjær mellom Kilsund og Kalvøysund. Fyret fungerte som innseilingsfyr og ble opprettet i 1888 etter ønske fra Tverdalsøens Sømandsforening. Dette var det første støpejernstårnet i Aust-Agder.

Beyond repair

Ved Mjåvatn utenfor Arendal ligger denne forfalne båten. Den vil aldri bli tatt i bruk igjen! Bildet har blitt belønnet med premier i en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser. Det er verdt å nevne at dette bildet er tatt med et 11 år gammelt Nikon D700.

Movement

Dette fotografiet er et av 6 med i prosjektet "Menneske. Flate" og representerer bevegelse. Prosjektet finner du i sin helhet under menypunktet artikler.

Blåtimen

En stille morgen. I horisonten ligger Danmark

A place among the elements!

Spennende lys over Vingnes-brua denne morgenen, der en mann tar snarveien fra Vingnes over til Lillehammer. Bildet har blitt belønnet med flere internasjonale medaljer, deriblant sølv i "Nordic Digital Circuit 2018".

Mist morning

En stemningsfull morgen med regn i lufta

Soloppgang over Jylland

En flott soloppgang over Limfjorden, Danmark.

Kaya

Kaya er ei norsk artist og dette fotografiet ble tatt i forbindelse med en plateutgivelse.

Amalie

Her er det brukt en litt mørk,tung, men utrykksfull portrettstil. Jeg liker å få mennesker til å stoppe opp med bildene mine, undre seg. Dette portrettet har blitt antatt i en rekke internasjonale konkurranser.

Johannes

Harmony

Dette fotografiet er det første jeg jobbet med i prosjektet "Menneske. Flate". Prosjektet finner du i sin helhet under menypunktet artikler. Arbeidet har blitt antatt en rekke ganger i både nasjonale og internasjonale konkurranser.

Vinterstemning

Vinter på Jotunheimen. Bildet er tatt i dagslys med en spesiell teknikk for å få noen spennende blåtoner i skyggepartiene.
Høna "Bella IV" fikk komme inn i studioet for å bli fotografert. Bildet har deltatt i internasjonale konkurranser med premiert plassering flere ganger.

Sitron

Denne type bilder er relativt enkelt å få til når en først har knekt koden for hvordan en skal montere de oppdelte delene. Sitronen er her delt opp og hver bit er tredd inn på en tynn strikkepinne. Alt legges så på en hvit bakgrunn, i dette tilfellet et A3-ark. Belysningen er 2 lysskilder som er plassert med tanke på at sluttproduktet tilsynelatende skal stå oppreist. Bildet tas så inn i Photoshop hvor strikkepinne og bakgrunnen maskeres vekk for så å bli erstattet med en passende bakgrunn. Bildet av sitronen snus så på høykant og det males inn litt skygge for å få inntrykk av at den står å svever. Bilde ble antatt i klassen Kreativt i NM i foto vår 2019

Frozen

"Frozen" er tatt i området rundt Fosstveit, Tvedestrand. Fotografiet ble valgt til å representere NSFF (Norsk Selskap for Fotografi og Film) sitt landslag i den 19. FIAP Nature biennial, Oman.

Høst

Dette fotografiet fra Gjerstadvatnet ble antatt i Norgesmesterkapet i Fotografi våren 2018, klasse "Natur".

Proportions

Et delmål i prosjektet "Menneske. Flate" er å lære mer om hvordan forskjellige formene kommuniserer med hverandre. I grafisk lære snakkes det ofte om prinsippene: Balanse, kontrast, harmoni, bevegelse, proporsjon og rytme; noe bildene også representerer. På engelsk blir dette Balance, Contrast, Harmony, Movement, Proportion og Rhythm. Prosjektet kan du finne i menypunktet som heter ARTIKLER

Oops!

Dette bildet består av 4 separate fotografier, i tillegg til en 3D datamodell. Utgangspunktet for dette bildet var et selvportrett, der jeg holder en bolle med vann som helles ut. Portrettet er belyst med 2 blits. For å lage vannet kraftigere, som i en foss, så har jeg manipulert inn et bilde av en foss. Bakgrunnen er et bilde jeg tok i Danmark tidligere på året og landskapet som er tegnet inn i bollen er fra Tromøy. Selve båten er en 3D datamodell der kameravinkel er tilpasset vinkel og størrelse på selvportrettet. Alle bildene er så satt sammen i Photoshop, tilsammen er det ca 50 lag. Etterbehandling av farger og utsnitt er gjort i Capture One. Bildet fikk hederlig omtale i NM i foto vår 2018.

Storelva

Elvestrekket mellom vannene Ubergsvann og Songevann kalles Storelva. Songevann er første vann i vassdraget, regnet fra fjorden og oppover, og begynner bare et lite stykke opp fra fjorden. Fra Ubergsvann renner renner Storelva sørover ned til Nes Verk. Derfra renner den østerover til utløpet i Sandnesfjorden mellom Risør og Tvedestrand.

Einar

Einar Fadnes er en norsk låtskriver og musiker, også kjent fra bandet Jim Stark.

Regnfull dag

Om ikke lenge bryter solen gjennom. Fra Tvedestrandsfjorden

Distinct

White socks

Dette er bildet er satt sammen av 3 bilder; bein, vegg og ball. Fargene er kraftig manipulert og "sokkene" er tegnet på ved hjelp av Photoshop. Bildet ble antatt i NM vår 2018 i klassen Kreativt.

Piper Pawnee

Slepeflyet på Starmoen kommer inn for landing.

Water and rocks

Høsten har kommet. Det er regn i luften

Forlovere i bryllup

Glade forlovere i et sommerbryllup

Archimedean Spiral

Denne vakre og velduftende blomsten springer snart ut. Frem til det, viser den frem sin spennende geometri.

One step too far

I det sola stikker gjennom havtåka oppstår et fantastisk lys ved Rubjerg Knude fyr utenfor Løkken, Danmark.

Blue

"Blue" har blitt antatt i flere fotokonkurranser.

Svenner Fyr

Gylne, solvarme svaberg - fiskestang i handa, måkeskrik og en blå horisont midt imot. Slik oppleves ofte en vakker sommerdag på Svenner Fyr. Eller som denne kjølige morgenen i mai der himmelen møter havet i en dans av blåfarger.

Dødens tjern

Det er bitrende kaldt. Men samtidig glimrer sneen med sitt fravær, og bakken er brun-, grønn- og gulfarget. Altså høst? La oss nå få hvitdekket landskapet slik at denne forvirringen kan ende.

City in the sky

Her har jeg tatt utgangspunkt i et portrett av Rebecca som går over jernbaneskinnene. Toget er laget som en 3D modell, som er satt inn i landskapet ved hjelp av Photoshop. All etterbehandling av farger og utsnitt er gjort i Capture One.

Antonov AN-2

Dette som regnes som verdens største enmotor dobbeldekker. En mektig stor flymaskin fra Russland og den kalde krigens dager, legg derfor merke til det passende registreringsnummeret "KGB".

Harmoni

Tidlig på våren kan det være et fantastisk lys over Jylland, nord i Danmark. Bildet er tatt på stranden utenfor Løkken. Med lang lukkertid forsterkes de duse pastellfargene slik at bildet nesten fremstår som et maleri. Bilde har blitt antatt i en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser.

Soloppgang over Tromøy

Fargerik soloppgang over raet på Tromøy utenfor Arendal.

Returning home

Den vage horisonten og det skarpe lyset gir fotografiet en følelse av en drøm man forsøker å huske, men ikke får helt tak på. Bildet ble antatt NM Høst 2018.

Stille

Den myke belysningen denne overskyede morgenen lar noen av detaljene bli mindre fremtredende, fargene dempes og får en egen stemningsbærende verdi.

Heat of Light

Etter et forykende uvær var det godt å se sola skinne gjennom de tette skyene. I det fjerne ligger Danmark. Bildet ble antatt NM Høst 2017.

Cotton and Rocks

Med lang lukkertid oppnås nydelig fargespill i det sloa står opp. Som her på Hove tidlig en mars morgen.

Morgentåke

Alt ser så mystisk og anderledes ut når morgentåken dekker til landskapet.

Jump

Løvetann

Dette bilde av datteren min som blåser på en løvetann begynte som et portrett tatt på en grønn papir-bakgrunn (greenscreen). Veggen bak er så endret i Photoshop der løvetannen er tatt inn. Bildet ble antatt i klassen Kreativ i NM høst 2018.

Ventus 2CT

Nydelige linjer på dette seilflyet. Bildet er fra NM på Starmoen i 2016.

Blue Horizon

Min egen 1992 Porsche. Dessverre solgt.

The composer

Dette fotografiet begynte som et makrobilde av en penn på et ark der jeg hadde tegnet inn notene. Notene som flyr ut av arket er en kombinasjon av 3D og 2D Photoshop. Etterbehandling av farger og utsnitt er gjort i Capture One.