En venn av meg i fotoklubben, mr. Danny Santana er profesjonell musikklærer og via han kom det en forespørsel om vi i sammen kunne ta noen bilder av en artist han har hjulpet. Hun har artistnavnet Kaya (Kaja Søgård ) og ble kjent gjennom The Voice i 2015. Nå skal hun gi ut sin første single om kort tid og trenger bilde til et plate cover. Danny er selv fotograf med veldig god forståelse for belysning og positur, så han tok det overordnede ansvaret for å finne det utrykket som vil passe best til denne plata.

Katarzyna Tomska la på forhånd en fabelaktig sminke, mens Dimen Mamle var med å satte opp to nydelige frisyrer. Inger Lande Søgård er mor til Kaya og var også med som hjelper, samt at hun vartet opp med varm kaffe og boller. Alt i alt et godt team som jobbet veldig godt sammen! Til tross for en kald og en lang dag så hold Kaya ut,- hun var veldig morsom å jobbe med. Og både dyktig og profesjonell!

 

12900058 10153307676297130 1957217447 n

 

L1004955

Den gamle Fuhr-bygningen i Grimstad har noen
spennende
og fargerike kulisser

Trykk for å se bildet i høyere oppløsning!
Leica S + Summarit 35mm CS 1/1000s@f4 ISO100

 
Av belysning bruke vi to lamper sammen med Elincrome Quadra Hybrid. I tillegg hadde vi noen ordinære blits på innsiden av to light-strips for å fylle inn lys der det trengtes. Leica`n ble koblet til en laptop via en egen USB-kabel, og med Lightroom satt til «Tether-mode» kunne vi fortløpende se bildene på stor skjerm. Dette gir fantastisk god mulighet til å finjustere detaljer man aldri ville lagt merke til om man skulle forholde seg til den lille skjermen bak på kameraet. Samtidig er det et fint hjelpemiddel for modellen som umiddelbart kan få se hvordan bildene blir.

Danny og jeg redigerte bilder hver for oss og med helt forskjellige fremgangsmåter. Danny bruker Lightroom og Photoshop, jeg bruker primært Capture One og kun Photoshop til touch-up. Selve coveret er i kvadratisk format, noe vi hele tiden hadde i bakhodet mens vi fotograferte. Noen av de ferdige bildene ser du nedenfor, men for ordens skyld så må det nevnes at bildene som vises her er ikke det som skal bli cover.

  

View the embedded image gallery online at:
https://photopia.no/artikler/5-kaya-portrett#sigProId8acb494f4e