Einar Fadnes er låtskriver, gitarist, pianist og vokalist fra bandet Jim Stärk. Denne høsten og vinteren gjør han konserter og oppvarmingsjobber der han presenterer smakebiter fra kommende album og utvalgte låter fra Jim Stärk-katalogen. Han jobber nå med sitt første soloalbum, hovedsakelig spilt inn i hjemmestudioet på Tromøy. I den anledning har jeg hjulpet til med noen portretter. Alle bildene er tatt med Leica S mellomformat system sammen med portabelt lys fra Elincrom.

L1007270

Her er bildet tatt i en liten stue der lange brennvidder blir vanskelig å bruke så her måtte Summarit -S 35mm frem (tilsvarer 28mm i fullformat-verden). Det å bruke vidvinkel objektiver byr på noen utfordringer så man må være påpasselig med hvordan man står i forhold til modellen. 1/500s lukkertid med blender 5.6 og ISO100.

På de to neste sort-hvitt bildene er 120mm Summarit S objektiv benyttet på blender 2.8. Dette objektet er glitrende godt for portrett såvel som til macro og er med sin lysstyrke på f/2,5 ett blendertrinn raskere enn andre tilsvarende mellomformat objektiv der blender f/4 er mest normalt. Der man normalt må man blende ned ett til to blendertrinn for å få optimal utnyttelse av optikken kan man med denne 120mm oppnå eksemplarisk skarpe detaljer med ekstrem høy kontrast i fokusområdet selv på største blender. Selvfølgelig med det resultatet at bakgrunnen viskes delikat ut. Her er modellen belyst med en stor softboks og Elinchrom Quadra Hybrid system. 

L1007353

 L1007422