Om fotografen

På Photopia.no har jeg samlet flere av mine fotografier, teknikker og erfaringer relatert til egen fotografering. De siste årene har jeg tatt noen fotografier der lang lukkertid er benyttet for å få frem en spesiell stemning i bildene. Teknikken har hjulpet meg med å få frem et malerisk, poetisk og tidløst preg der tanken er å formidle en stemning eller assosiasjon til det jeg opplever. En rekke av fotografiene mine er tidligere premiert i fotokonkurranser, og i år representerer jeg NSFF sitt landslag i den 19. FIAP Nature biennial, i Oman. Enkelte av mine fotografier er nå til salgs gjennom Veggbilder.no
Ta gjerne kontakt ved å fylle inn skjemaet nedefor.

Godt verktøy er halve jobben, sies det. Det er nok langt på vei riktig også innen fotografering hvor jeg nå har landet på Leica S og M kamerasystemer. Til tross for at dette på mange måter er gårsdagens teknologi, med få og enkle funksjoner, så innehar de også noen unike egenskaper jeg ikke vil være for uten. Både S og M- systemet er krevende å lære, men når først teknikken sitter så bidrar systemene til at man tenker fotografering på en annen måte. Man må stoppe opp for å tenke. Komponere. Fokusere. Her finnes ingen muligheter for "lek" med knapper, menyer eller valg av avanserte funksjoner. M-systemet blir kalt "das wesentliche" av en grunn. For meg løfter det fotograferingsprosessen til et nytt nivå. Både S og M-systemene leverer billedkvalitet av ypperste klasse, der resultatet aller helst bør betraktes på print i stort format for å forstå hvilke detaljrikdom som er i disse bildefilene.

Til bearbeiding av bildene min bruker jeg Capture One versjon 11, som er et effektivt bildebehandlingsprogram beregnet på profesjonelle fotografer. Capture One har flere likhetstrekk med Lightroom i forhold til det å katalogisere bildene med karaktersetting, fargekoder og nøkkelord. Den store fordelen med Capture One er at RAW-konverteringen er bedre enn det Adobe så langt kan vise til, samt at verktøyet er mer effektivt og smidigere i bruk. Enkelte ganger benytter jeg også Adobe Photoshop dersom det er store endringer eller mer kreativ arbeide som skal gjennomføres.

Til store utskrifter så har jeg så langt benyttet Dannevig Foto i Arendal. Det har gitt et forutsigbart og godt resultat hver gang.

 

Ønsker du å benytte bilder på hjemmesiden, kjøpe en utskrift eller har et spennende foto-oppdrag? Benytt skjema nedenfor så svarer jeg deg så raskt jeg kan.