Enkelte plasser rett og slett vokser på meg som sted for fotografering. Den gamle fabrikken på Rygene utenfor Artendal er en slik plass der man finner nye kulisser og muligheter hver gang. Her oser det av gammel industri der de kalkhvite vinduene står i sterk kontrast med rød murstein. Dette er en slik plass der man kan ta bilder dag etter dag og fortsatt bare så vidt ha berørt overflaten,- det er kun begrenset kreativitet som stopper meg her.

I går var jeg så heldig å kunne ta bilder for hår-stylist Dimen Mamle og hennes supre modeller Helen og Cecilia. Utgangspunktet var mest for å ha det gøy, samtidig som Dimen ønsket seg bilder av håret som hun hadde stylet for anledningen.

 

Tom Erik L1005865 1

Cecilia ville ha et bilde med 70-talls preg slik kanskje en Kodak Ektachrome film ville gitt.
Leica S + Summarit 70mm 1/125s@f/2.5 ISO100

 

 

 

Tom Erik L1005881

"Passion". All etterbehandling gjort i Capture One 9.2
Leica S + Summarit 70mm 1/125s f/2.5 ISO100


Av belysning ble det brukt Elincrome Quadra Hybrid som er et enkelt bærbart lys-system som fungerer veldig godt på slike plasser der det blir en del flytting av utstyr. Stort sett er det brukt to lyskilder sammen med en sølvfarget reflektor for å lyse opp nedenfra. Leica S ble brukt sammen med de avsindig gode 35 og 70mm Summarit-objektivene. For anledningen prøvde jeg å bruke så stor blender som mulig, altså f/2,5 til f/4, noe som av naturlige årsaker gjorde det krevende å treffe fokus. Tanken var å kjøre "tethered" direkte til en laptop, men dessverre hadde jeg glemt kablen hjemme så jeg hadde kun skjermen på kamera til forhåndsvisning. Det er en stor fordel å overføre bildene fortløpende til laptop slik at både jeg og modell kan se bildene fortløpende. Det er en enkel måte å sikre at fokus er korrekt, eller for den sags skyld se at hår og annet rusk ikke er sjenerende. Slike små detaljer er neste umulig å se på den lille skjermen bak på kameraet. Skjermen er dog god til å sjekke at eksponering er god og jeg bruker histogrammet flittig.

 

  

Tom Erik L1005762

Her er vidvinkel brukt, denne er med sentrallukker som muliggjør kort lukkertid samtidig med synkronisering mot blits.
Leica S + Summarit 35mm 1/1000s@f/4 ISO100

 

 

Tom Erik L1005784

Helen som glamour-modell. All post-prosessing gjort i Capture One 9.2
Leica S + Summarit 70mm 1/180s@f/3.4 ISO100

Post-prosesseringen er gjort i sin helhet i Capture One 9.2, et program som har mange likheter med Lightroom, men som har en overlegen styrke i lag-håndtering og prosessering av raw-filene. Det var et ønske at enkelte bildene skulle ha en klassisk glamour-følelse fra 70-årene, derfor er noen bilder i sort-hvitt og andre har duse farger og tillagt støy for å emulere Kodak Ektachrome analog film. Dette er et filter i Phase One.

Modellene Helen og Cecilia gjorde en fantastisk jobb sammen med Dimen som har stått for styling, hår og sminke. Jeg håper jeg får bli med dere ved en annen anledning også for dette var kjempegøy!