I Arendal har vi en aktiv klubb for fotointeresserte i området, Arendal Fotoklubb. Klubben har medlemmer i alle aldergrupper,- fra glade amatører til profesjonelle fotografer. De siste to årene har jeg vært leder av denne klubben, en aktivitet jeg trives veldig godt med. Klubben har medlemsmøter hver første tirsdag i måneden og mellom hvert møte arrangeres aktivitetskvelder der forskjellige tema blir utforsket.

Tema for denne kvelden var portrett-foto og belysning.
Modellene Just Villa og Rita stilte velvillig opp. Det ble brukt alle typer belysning, fra enkle små blits til proff-utstyr. Kvelden gikk stort sett med å hjelpe de andre medlemmene med oppsett av lys samt forskjellige innstillinger på kamera. Heldigvis fikk jeg luftet mitt eget kamera også der jeg fikk tatt bildenen som vist nedenfor. Capture One 10 er nå det eneste verktøyet jeg benytter i min arbeidsprosess. Photoshop brukes kun når det er store endringer eller montasjer som skal gjøres. Jeg kobler kameraet til min MacBook'n der Capture One kjører, på den måten kan bildene vises direkte på skjermen etter eksponering. På denne måten kan modellen følge med på posetur, samtidig som jeg har best mulig kontroll på at fokus treffer der det skal være samt at jeg unngår skjemmende skygger. Slike detajer er umulig å få med seg på forhåndsvisningen bak på kameraet.

Det siste bildet er forøvrig tatt med en 12 år gammel Mamiya ZD mellomformat kamera. Det er gøy å se at den henger med moderne digitalkamera,- om ikke det er bedre? Spesielt hud-tonene og detaljene i de mørke områdene er av en fabelaktig god kvalitet. Takk til Dannevig Foto for lån av kamera! Belysning er gjort med det bærbare Elinchrom Quadra Hybrid systemet, med to lamper koblet til.

Picture00463

 Leica S 006 + Summarit 70mm
1/125s@f/4 ISO100

L1008023

Leica S 006 + Summarit 35mm CS
1/360s@f/3,4 ISO100

MMFC0009Mamiya ZD + 80mm
1/125s@f/3.4 ISO100